هر موجودی که روزی به وجود آمده، پس از مدت نه چندان زیادی، از بین می رود. انسان ها نیز از این قاعده مستثنا نیستند و روزی مرگ، همه ما را به کام خود خواهد کشاند. ما در این مقاله، سرنوشت بیت کوین و دارایی های رمزنگاری شده، پس از مرگ صاحبانشان را بررسی میکنیم.
با محبوبیت روز افزون سرمایه گذاری روی ارزهای رمزنگاری شده، سرمایه گذاران بلند مدت به طور فزاینده ای نگران یک سوال ناراحت کننده هستند. سرنوشت بیت کوین هایی که صاحبان آنها در گذشته اند، چه خواهد بود؟
طبق مطالعه ای در سال 2020 توسط مؤسسه کریمیشن، نزدیک به 90٪ دارندگان کریپتو نگرانند که پس از مرگ آنها، چه اتفاقی برای دارایی هایشان خواهد افتاد. بعلاوه، علی رغم این نگرانی زیاد، گفته می شود این دارندگان، چهار برابر کمتر از سرمایه گذاران دیگر، قواعد و قوانین مربوط به وراثت را در دستور کار قرار می دهند.
همانطور که ساتوشی ناکاماتو در مقاله وایت پیپر توضیح داده است، بیت کوین یک نسخه کاملاً همتا به همتا از پول نقد الکترونیکی است که به شما اجازه می دهد تراکنش های آنلاین را مستقیماً از یک طرف به طرف دیگر، بدون مراجعه به یک موسسه مالی ارسال کنید.
بیت کوین به عنوان یک شبکه توزیع شده، تحت کنترل و اختیار هیچ مرکزی نیست. بنابراین هیچ کس به جز خود مالکان نمی تواند دارایی های آنها را کنترل کند. در نتیجه، سالانه میلیون ها دلار کریپتو، با مرگ صاحبانشان از بین می رود. شرکت بیمه ای به نام کوین کاور، که در حوزه بیمه کریپتو فعالیت می کند، تخمین می زند که حدود 4 میلیون بیت کوین، پس از قطع دسترسی صاحبانشان، از گردش خارج شده باشد. قسمت عمده این قطع دسترسی ها، احتمالاً ناشی از مرگ است.
اما این بدان معنا نیست که ارزهای رمزنگاری شده مانند بیت کوین قابل وراثت نباشند و به ناچار برای همیشه در کنار صاحب فقید دفن شوند.
روش های مختلفی برای سرمایه گذاران وجود دارد که بتوانند کریپتوکارنسی خود را برای نسل بعدی به ارث بگذارند. اما هر روش، به برخی تصمیم گیریها، برنامه ریزیها و دانشی عمومی در مورد نحوه کار کریپتو نیاز دارد.
به اشتراک گذاشتن کلید دسترسی کیف پول با اعضای معتمد خانواده، احتمالاً یکی از ساده ترین روش ها برای انتقال دارایی شما است. برخی از برجسته ترین افراد در صنعت کریپتو، به طور علنی ادعا کرده اند که از این روش برای اطمینان از حفظ ثروت رمزپایه خود استفاده می کنند.
هال فینی، یکی از حامیان اولیه بیت کوین و دریافت کننده اولین معامله بیت کوین از خالق آن، ساتوشی ناکاموتو، با سپردن کلید های دسترسی کیف پول خود به فرزندانش، دارایی های خود را به آنها منتقل کرد.
“این بحث ها در مورد به ارث گذاشتن بیت کوین، بیشتر از علاقه علمی است. بیت کوین های من در صندوق امانات ما ذخیره می شوند و پسر و دخترم اهل فن هستند. من فکر می کنم [ سرنوشت بیت کوین های من ] تضمین شده باشد. من با ورثه ام راحت هستم.”
عمل وراثت کریپتو ساده است؛ اما ممکن است برای همه افراد مناسب نباشد. روش وصیت بیت کوین همچنین می تواند خطرناک تلقی شود. زیرا کلیدهای مشترک با مسئولیت ایمن نگه داشتن این دارایی ها همراه هستند. اگر این روش را انتخاب کردید، مطمئن شوید که وراث شما از پلن و برخی از بهترین اقدامات امنیتی آگاه باشند.
علی رغم اینکه شبکه بیت کوین به مواردی مانند وراثت اهمیت نمی دهد، برخی از سرویس های رمزنگاری به اعضای خانواده یک مشتری متوفی، اجازه دسترسی به دارایی های آنها را می دهند. به عنوان مثال سرویس کوین بیس، صرافی ارز رمزنگاری شده و کیف پول عمده مستقر در ایالات متحده، به فرد داغدیده اجازه می دهد پس از ارائه تعدادی اسناد از جمله گواهی فوت و آخرین وصیت، به دارایی های متوفی دسترسی پیدا کند.
کاربران کوین بیس همچنین می توانند در حسابشان، نام ذینفعانشان را ذکر کنند. با این حال، این روش مستقیماً از طریق کوین بیس پشتیبانی نمی شود. بلکه بیشتر از خدمات وکلای برنامه ریزی استفاده می شود.
سخنگوی بایننس، بزرگترین صرافی کریپتو در جهان، به کوین تلگراف گفت که این شرکت سیاست های مشابهی.را برای دسترسی به ذینفعان کریپتو، در نظر گرفته است. اما جزئیات بیشتری در مورد روند کار ارائه نداد.
“ذینفع باید مستقیماً با بخش پشتیبانی تماس بگیرد. در آنجا یکی از نمایندگان ما می تواند آنها را در روند کار راهنمایی کند.”
برخی از پروژه ها نیز به تضمین وراثت دارایی های دیجیتال اختصاص یافته اند. به عنوان مثال، شرکت هایی مانند سِیف هیوِن ،کاسا و تراست ورس، در حال کار بر روی روش هایی هستند. روش هایی که به مردم امکان می دهد دارایی های رمزنگاری شده خود را با استفاده از فناوری بلاکچین و رمزنگاری، وصیت کنند.
پلتفرم وراثت دیجیتال اینهریتی، زیر نظر سیف هیون، که به طور رسمی در ماه سپتامبر راه اندازی شده است، به کاربران اجازه می دهد تا.نه تنها روی ارزهای رمزپایه مانند بیت کوین، بلکه روی پروفایل های شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و گوگل پلاس نیز وصیت کنند. دوژاردین لوژنیو، مدیر عامل سیف هیون، گفت که سیف هیون و اینهریتی، هیچ دارایی دیجیتالی را ذخیره نمی کنند. بلکه خدماتی برای ذخیره اطلاعات رمزگذاری شده به دارایی های مورد نظر ارائه می دهند.
“این 100٪ تصمیم شما است که کلید دسترسی خود را به چه کسی بسپارید. سیف هیون یا سیستم عامل اینهریتی، نمی داند که شما چه چیزی را رمزگذاری می کنید.”
“در چند هفته گذشته، ما شاهد رشد پلتفرم خود، به بیش از 1000 کاربر منحصر به فرد بوده ایم. با وضعیت COVID-19، ما تقاضای زیادی از طرف جوامع کریپتو و غیر کریپتو، برای روش خود دریافت کرده ایم.”
خدمات تخصصی ممکن است یک راه حل متناسب به مشکل وراثت کریپتو ارائه دهند. اما آنها به طور کلی در مراحل اولیه توسعه هستند و همچنین هزینه ای را نیز دریافت می کنند. مثلا یک پلن استاندارد، اشتراک ماهیانه ای را نیاز دارد که هزینه های آن 5 دلار برای هر ماه است.