دییم Diem چیست؟ آیا باید در آن سرمایه گذاری کنیم؟ ارز رمزنگاری شده جدیدی که از فیسبوک جدا شده و هویت جدید خود را پیدا کرده است، ممکن است تا ماه آینده، پس از آنکه ویژن خود را جایگزین چشم انداز های لیبرا کرد، راه اندازی شود.
فیسبوک، از مدیریت رمزارز خبرساز خود کنار گذاشته است و حالا این غول سوشال مدیا، تنها بخشی از انجمن پشتیبانی کننده آن خواهد بود. تیم پشتیبانی کننده این رمزارز، “انجمن دییم یا همان Diem Association” نام دارد. این انجمن از 27 عضو تشکیل شده است که فیسبوک یکی از آنهاست.
رمز ارز دییم، قرار است در ماه ژانویه 2021 راه اندازی شود و ادعاهای جسورانه ای حول محور آن وجود دارد مبنی بر اینکه صنعت خدمات مالی را متحول خواهد کرد.
اکثر تفسیرگران صنعت، معتقدند که علی رغم تأخیر خوردن های فراوان در راه اندازی لیبرا، دییم در ماه ژانویه معرفی می شود. اما ممکن است بلافاصله در همه کشورها در دسترس نباشد.
گریم مور، رئیس توکن سازی در Polymath می گوید:
“بر اساس آنچه از رگولاتور های مختلف در سراسر جهان می شنویم، ممکن است در ژانویه 2021 در بعضی از کشورها محدودیت پرداخت وجود داشته باشد.”
“وزیر دارایی آلمان اخیراً در مورد دییم گفته است که گرگی که لباس میش پوشیده است، همچنان گرگ است.”
“برای من روشن است که آلمان و اروپا نمی توانند ورود آن به بازار را بپذیرند و تا وقتی که مخاطره ها به اندازه کافی رفع نشده باشند نخواهند پذیرفت.”
“بنابراین، آیا دییم ظرف 45 روز آینده، می تواند در آلمان راه اندازی شود؟ در این مورد مطمئن نیستم اما در کشور های دیگر، این احتمال وجود دارد.”
لیبرا، در ابتدا قرار بود یک ارز رمزنگاری شده باشد و به عنوان رقیبی برای بازار جهانی فیات راه اندازی شود. ارز فیات به “پول مستقر” اطلاق می شود که توسط دولت ها تنظیم می شوند. مانند پوند، دلار آمریکا یا یورو.
با این حال، دییم از این نظر که مکمل ارزهای داخلی است و جایگزین آنها نمی شود، وظیفه ملایم تری به عهده دارد.
دییم در واقع یک “استیبل کوین” است. استیبل کوین ها، نوعی ارز های رمزنگاری شده هستند و به یک ارز یا قیمت کالا مانند طلا وابسته اند. در حال حاضر ارزش پولی دییم به دلار آمریکا گره خورده است؛ بنابراین یک دییم برابر با یک دلار آمریکا خواهد بود.
دییم Diem از فناوری بلاکچین استفاده می کند. بلاکچین یک سیستم ثبت اطلاعات است. در اصل یک دفتر دیجیتال از معاملات که در کل شبکه سیستم های رایانه ای ضبط و توزیع می شود.
بلاکچین افراد و شرکت ها را قادر می سازد بدون هیچ گونه دخالتی از سوی “واسطه ها” (مانند بانک ها و دولت ها) معامله کنند. مزیت فناوری بلاکچین این است که تغییر یا هک کردن آن غیرممکن است.
مقاله اصلی: انجمن لیبرا تحت حمایت فیسبوک، نام خود را به دیم تغییر داد
رگولاتورهای اروپایی و سنای آمریکا، اقدام فیسبوک برای ایجاد ارز دیجیتال را راهی دیگر برای قدرتمندتر شدن غول رسانه های اجتماعی دانسته اند.
از زمان اعلام رسمی در ژوئن 2019، لیبرا شاهد موانع زیادی از جمله کنار کشیدن شرکای تجاری همچون Visa و PayPal از انجمن و فشار مجدد از سوی مجلس سنا بود. به همین دلایل، جای تعجبی نیست که لیبرا، از شرایط یک کریپتوکارنسی بودن، عقب بماند.
“شناخته شدن به عنوان “فیسبوک کوین” می تواند محدود کننده تلقی شود. به دلیل برخی از مسائلی که فیس بوک طی 24 ماه گذشته در مورد حفظ حریم خصوصی با آنها دست و پنجه نرم می کرده است.”
لیبرا برای آنکه فرصتی برای مبارزه به دست بیاورد، برای به دست آوردن تاییدات نظارتی، به دییم تغییر نام داد و هم اکنون زیر نظر انجمن دییم اداره می شود.
“این ارتباط با اعضای مختلف از Coinbase و Spotify تا شرکت های سرمایه پذیر، باید منصفانه به Diem کمک کند.”
پتانسیل دییم بسیار زیاد است. انجمن دییم، در وب سایت خود می گوید هدف، ایجاد یک شبکه ابتکاری و قابل اعتماد است که به افراد و مشاغل مختلف در سراسر جهان قدرت می بخشد”.
فیسبوک، میلیاردها کاربر از سراسر جهان دارد و دییم، دسترسی به یک ارز دیجیتال را برای آنها فراهم می کند که می توانند برای پرداخت هزینه خود از آن استفاده کنند.
آیا دییم، واقعاً می تواند راه های دستیابی به خدمات مالی و معامله با پول را دگرگون کند؟ وقتی نوبت به مدیریت پول می رسد، بانک ها از طرق مختلف کارمزد دریافت می کنند و قوانینی را ایجاد می کنند که می تواند توانایی مردم در معامله را محدود کند. کارمزد هایی شامل هزینه های معامله، حداقل هزینه ها، حداقل مانده و… .
دییم، می تواند پتانسیل کاهش هزینه های معامله و همچنین کاهش زمان لازم برای انجام معاملات بین المللی را داشته باشد. به گفته انجمن Diem، ارسال پول در سطح بین المللی 7 درصد هزینه دارد و انجام چنین معاملات سه تا پنج روز کاری طول می کشد.
وجه نقد یک روش گران قیمت برای انجام معاملات است اما برای اینکه پای بانک وسط کشیده نشود، تنها راه حل است. طبق برآورد انجمن Diem، تخمین زده می شود که حدود 1.7 میلیارد نفر بدون حساب بانکی باشند. این عدد، 31 درصد از جمعیت جهان را شامل می شود.
وقتی کسی از بانک بی بهره است، به خدمات یک بانک یا یک سازمان مالی مشابه دسترسی ندارد.
Diem معتقد است که می تواند جایگزین مناسبی برای افراد غیر بانکی فراهم کند و به آنها در پس انداز پول کمک کند. طبق گزارش بازرگانی هاروارد، افراد غیر بانکی به طور متوسط، ماهیانه 4 دلار (حدود 2.94 پوند) بیشتر از کسانی که از خدمات مالی رسمی استفاده می کنند، خرج می کنند.
از ارز دیجیتال جدید می توان برای خرید کالا، انتقال.ارزان پول به خارج از کشور ها و دسترسی به خدمات مالی استفاده کرد. سیستم پرداخت برای هر کسی که دارای یک سطح ورودی هوشمند و اتصال داده باشد، قابل دسترسی خواهد بود.
همچنین کاربران دییم نیز احتمالاً می توانند از کل اکوسیستم فیسبوک استفاده کنند.
“دییم به آنها اجازه می دهد تا معاملات خود را انجام دهند و.هزینه کالاها و خدمات را فوراً در کل سیستم عامل های متعلق به فیس بوک بپردازند. خواه این برنامه خود فیس بوک باشد، یا زیرمجموعه هایی مثل واتس اپ و اینستاگرام.”
کیف پول دیجیتال مربوط به دییم، Novi نام دارد. از طریق Novi، کاربران می توانند از ارز محلی خود برای خرید دییم استفاده کنند و در.صورت تمایل آن را به واحد پول محلی خود برگردانند.
کاربران برای دسترسی به Novi نیازی به داشتن حساب کاربری فیسبوک، واتس اپ یا مسنجر ندارند. Novi هنوز در حال ساخت است و هنوز مشخص نیست که چه هزینه هایی روی آن اعمال می شود.
“آنچه می فرستید همان چیزی است که می گیرید. شما می توانید بدون نگرانی در مورد هزینه های پنهان، پول خود را به کیف.پول خود اضافه، ارسال، دریافت و برداشت کنید. Novi هزینه ها را کاهش می دهد تا به مردم کمک کند پول بیشتری را نگه دارند.”
در حالی که فناوری بلاکچین قابل هک یا تغییر نیست، سیستم عامل های رسانه های اجتماعی و کیف پول های دیجیتال در برابر حملات سایبری آسیب پذیر هستند.
“مانند هر دارایی یا مشاغلی که از فناوری دیجیتال استفاده می کند، خطر حملات سایبری و هک را دارید. اگر سیستم های فیسبوک مورد حمله قرار بگیرد، احتمالاً دییم های افراد در معرض خطر قرار بگیرند. اما همین را درمورد افرادی که از بانکداری آنلاین با پوند یا دلار خود استفاده می کنند نیز می توان گفت.”
“اگر سیستم امنیتی بانکی هک شود، افراد خطر تخلیه حساب های بانکی خود را دارند.”
با نگرانی نهادهای نظارتی درباره لیبرا فیسبوک، این احتمال وجود دارد که نسبت به دییم نیز شکاک باقی بمانند.
“فیس بوک دسترسی باورنکردنی و تعداد زیادی کاربر دارد. به این ترتیب در هر فضای رقابتی مربوط به استیبل کوین ها، دست بالا را دارد.”
“با این حال، آنها باید نهادهای نظارتی را متقاعد کنند که می توان به آنها اعتماد کرد.که به نظر می رسد این کار، یک جنگ دشوار باشد.”
در حالی که دییم، می تواند تهدیدی برای ارز فیات باشد و جایگزینی رقابتی برای خدمات انتقال ارز ارائه دهد،.مفسران صنعت معتقدند که بعید است تهدیدی برای ارزهای رمزپایه تاسیس شده مانند بیت کوین وجود داشته باشد.
دانیل پولوتسکی، مدیر اجرایی اپراتور خودپرداز بیت کوین CoinFlip، می گوید: ما 100٪ از دییم استقبال می کنیم.
“بیش از یک میلیارد نفر از فیس بوک استفاده می کنند و اگر آنها این برنامه را در.سیستم عامل خود داشته باشند، به مردم در مورد پول دیجیتال و چگونگی پرداخت سریعتر آموزش خواهد داد.”
“بیت کوین یک پادشاه واقعی است زیرا واقعاً غیرمتمرکز است، بیشتر از ارز متصل به یک شرکت غیرمتمرکز است.”
دانیل اشاره می کند که مزیت دیگر بیت کوین توانایی سرمایه گذاری آن است. فقط 21 میلیون بیت کوین وجود دارد و این موضوع ارزش آن را افزایش می دهد.
“Diem هنوز به دلار وابسته است و هنوز هم تمام کسری های دلار را دارد و مردم با این موضوع روبرو می شوند و [به بیت کوین] ترابرد می کنند.”
مطالب مرتبط